Orašasti plodovi začinjeni Dijon senfom

Zdjela začinjenih orašastih plodova – orasi, lješnjaci, indijski oraščići i drugi grickalice

SASTOJCI:

  • 200 g mješavine orašastih plodova (ili po izboru)
  • ½ do 1 žličica dimljene paprike (ovisno o ukusu)
  • 1 žlica ulja od repice
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica Graham’s Dijon senfa
  • Prstohvat morske soli i crnog papra

UPUTE:

  1. Zagrij pećnicu na 150-160°C.
  2. Pomiješaj sve sastojke u zdjeli dok se orašasti plodovi ravnomjerno ne oblože začinima.
  3. Rasporedi ih na lim za pečenje i peci 20-25 minuta, povremeno ih promiješaj (svakih 8 minuta) kako bi spriječio zagorijevanje.
  4. Izvadi ih iz pećnice i ostavi da se ohlade prije posluživanja. Uživaj!